BejelentésHummel porcelán hobbi oldal
Hummel / Goebel kedvelőknek

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

AZ M.I. HUMMEL FIGURÁK RÖVID TÖRTÉNETE

A jókedvre derítő, bájos figurákat Berta Hummelnek köszönhetjük, aki 1909-ben született egy bajor hatgyermekes család tagjaként. Művészi tehetsége kisgyermek korától megmutatkozott, édesapja az anyagi nehézségek ellenére támogatta szakirányú taníttatását. 18 évesen vidékről Münchenbe került, ahol a bámulatos tehetségű végzős diákot szívesen marasztalták volna az Iparművészeti Főiskolán, de tanulmányai befejeztével Isten szolgálatába állt: Siessen-be költözött, a ferences rendi kolostorba. 1931-ben került sor nővérré avatására és vette fel a Maria Innocentia nevet.

A nevével fémjelzett (M.I. Hummel márkajelzésű) porcelánfigurák hivatalos születési dátuma 1935. január 9., amikoris aláírásra került a végleges megállapodás Franz Goebel úr, a W. Goebel Porcelángyár (Rödental) tulajdonosa és a rend között a nővér rajzai alapján készülő szobrocskák kizárólagos gyártásáról és forgalmazásáról. A gyermeki ártatlanságot megtestesítő bájos figurák még ugyanabban az évben elsöprő sikert arattak a tavaszi lipcsei vásáron, majd a háború befejezése után folytatták világhódító útjukat.

A háborús évek nélkülözései sajnos megviselték Maria Innocentia egészségét, tüdőbajban hunyt el 1946-ban. Ugyan csak 37 évet érhetett meg, öröksége azóta is újabb és újabb lelkes gyűjtőket vonz, a figurák népszerűsége világszerte töretlen. Szülőházában, Massing-ban (Bajorország) állandó kiállítás várja a látogatókat. Időközben az M.I. Hummel márkanevet átvette a Rödental Manufaktúra, 2009-től itt folyik - szigorú minőségellenőrzés mellett - a közkedvelt porcelánok előállítása.

 

A NAGY ÁTALAKULÁS

 

ÚTMUTATÓ A FIGURÁK KORÁNAK MEGHATÁROZÁSÁHOZ

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!